בשנת 2001 הוקמה החברה ע"י משפחת נתנזון מארה"ב, בראשותו של איש העסקים רוני נתנזון, מתוך הצורך הגובר למציאת פתרון לבעיית פירעון הצ'קים בישראל.
בינואר 2017 חברת מנורה החזקות רכשה 40% ממניות חברת ERN, וביתרה (60%) מחזיקה משפחת נתנזון.
מנכ"ל החברה שי פרמינגר והחברה מונה כ- 200 עובדים.
מערכות החברה פרוסות בכ- 16,000 בתי עסק, כאשר בשנת 2018 החברה סיפקה שירותי התחייבות לפירעון צ'קים בהיקף של מעל ל- 6 מיליארד ₪.
חברת ERN פיתחה מודל ניהול סיכונים פיננסי, שעל בסיסו היא מאפשרת לבתי העסק לקבל צ'קים מלקוחותיהם ללא חשש שמא הצ'קים לא יכובדו.
הידע והניסיון הרב של החברה ביחד עם מאגרי המידע ומערכות המחשוב המתקדמות מאפשרים לה לבדוק מאות פרמטרים באופן ממוחשב, בתוך שניות וברוב המוחלט של העסקאות ניתנת תשובה אוטומטית ע"י המערכת באופן מיידי, כך שתשלום באמצעות צ'ק שניתן לבית העסק אשר אושר על בסיס מודל ניהול הסיכונים של החברה, הינו חסר סיכון פיננסי עבור בית העסק בדיוק כמו תשלום בכרטיס אשראי.
צ'ק כאשראי חוץ בנקאי
כ- 44% מהתשלומים בישראל מבוצעים באמצעות צ'קים, כאשר בשנת 2018 סכום הצ'קים עמד על 957 מיליארד ₪, וכ- 118 מיליארד ₪ שולמו בבתי עסק קמעונאיים.
היכולת של הצרכן הסופי לבצע תשלומים בבתי עסק באמצעות צ'קים, יוצרת עבורו מסגרת אשראי חוץ בנקאית ומאפשרת לו להגדיל את יכולת התשלום שלו מעבר למסגרת האשראי שנקבעה לו ע"י הבנק וע"י חברות כרטיסי האשראי. קיימים יתרונות רבים גם לבעלי העסקים במתן אפשרות לצרכן לשלם בצ'קים, בהגדלת מחזור המכירות ע"י הגדלת חוג הלקוחות והעמקת המכירה ללקוחות קיימים.
נתח הצ'קים מסך התשלומים עומד על כ- 18% ובתי העסק בישראל מבינים את החשיבות בקבלת צ'קים כאמצעי תשלום לגיטימי בבתי העסק.